Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

1η μέρα στην πισίνα - 18/10/2016

 Πρώτη μέρα σήμερα του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης και με την Γ' τάξη του σχολείου μας βουτήξαμε στην πισίνα του κολυμβητηρίου της Νεάπολης.
Παρ' όλες τις αρχικές επιφυλάξεις το πρόγραμμα κύλησε περίφημα. Οι εκπαιδευτές, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί, μας περίμεναν. Υπήρχε τάξη και οργάνωση. Τα παιδιά έμαθαν από το πως κινούμαστε στο χώρο, πως βάζουμε τα καλτσάκια μέσα στα παπούτσια, μέχρι που έκαναν αναπνοές μέσα στο νερό και απόχτησαν μια πρώτη αίσθηση της πλευστότητας του σώματός τους.
Επίσης, έμαθαν τι πρέπει να κάνουν μετά το μάθημα για να προφυλάγονται από κρυολογήματα, γιατί είναι βασικό, εκτός από το να μάθουν να κολυμπούν, να αρχίσουν να αποκτούν και μια αθλητική κουλτούρα.
Με τα παιδιά μας, εκτός από τους δυο γυμναστές του σχολείου μας, ασχολήθηκαν ταυτόχρονα τρεις εκπαιδευτές της κολύμβησης, ενώ παρόντες ήταν η συντονίστρια του προγράμματος από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και ένας ναυαγοσώστης.
Φυσικά οι μαθήτριες και οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν και θα περιμένουν πως και πως να έρθει το επόμενο μάθημα !!!


                         (Το κείμενο επιμελήθηκε ο γυμναστής μας, κ. Γιώργος Χρηστινίδης)

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες των παιδιών από την κολύμβηση, δε γίνεται να δημοσιευτούν όλες. Αν κάποιος/α τις θέλει, μπορώ να τις στείλω με email.

    ΑπάντησηΔιαγραφή